fredag 22 februari 2013

Hemester

Jag (Cia) har några arbetsfria dagar nu och ser till min glädje att det ska bli plusgrader och sol några av dom.
Det betyder varmt och gott under presenningen så jag är svårt sugen på att fixa med teaken i sittbrunnen. Den ligger ju i golvnivå så det borde min axel klara bra.


Att återstarta bygget kräver en del förberedelser. För mitt tänkta jobb behövs - teaken , pluggen, sika, lacknafta, trasor, talmeter, borrmaskin med rätt borr, skruv, skruvavbitare, skruvdragare, jäslim, stämjärn, slipmaskin och arbetsbyxor med knäskydd. Av dessa saker tror jag rätt borr blir svårast. Denna ganska tunna borr går åt i en rasande fart och det är risk att jag måste köpa några till.
Det gäller också att hitta allt som nu är lite utspritt efter vinterns sovrumsrenovering. Sedan ska det ner till båten på lämpligt sätt = jag får frånta maken bilen (han jobbar denna vecka)
Nu sys nya kuddar - lite stiligare
Men  jag har några dagar på  mig innan solen kommer och de ska ägnas åt letande förutom familjemiddagar och bio (sonen fyller år. Håller också på att sy nya kuddar till båten. Dom gamla ser ni på bilden.

Vinter har varit lång och ganska tung. Det har inte funnits ork att tänka på annat än vila när vi inte har varit på jobbet. Nu är det över 4 år sedan vi började bygget och det är en bit kvar innan allt är klart men det stressar oss inte. Vi har en sjövärdig båt med alla bekvämligheter vi önskar utom autopilot. Den ska in i år.

Vi har startat ett konto - Långseglarkontot - för att så småningom ha möjlighet att ta ledigt i minst ett år för långsegling om vi vill. Det känns nödvändigt nu när de pratar om att höja pensionsåldern. De år pensionen skjuts upp kanske inte gör så mycket om  man tänker sitta hemma och lösa korsord men långsegling ställer helt andra krav på kroppens förmåga att anpassa sig till nya klimat och fysiska svårigheter. Den förmågan försämras raskt ju äldre man blir vilket inte minst märks i larmrapporter om x antal gamla som dött av värmeslag vid Medelhavet när det är värmebölja. Och då pratar vi om Signoras som växt upp där!

Nej fram för friår!

2 kommentarer:

MeaDiva sa...

Långseglarkonto borde man nog skaffa! Får bli så när båten är klar!
Kul att hör i från er igen!
/Tobias

Lovabloggen sa...

Håller med MeaDiva,
riktigt roligt att se livstecken från Adastra...