lördag 24 november 2012

Nej, nej, vi är inte döda

Vi har haft en lång och mysig säsong med fredagsmys för gänget varje helg, svampplockning mm. Allt i eller med båten förstås.
Förra helgen mastade vi av och i morgon blir det urplockning av  grejor och dynor. I dag har jag passat på att skurat under durkar mm. Skönt att få det gjort medan vi har rinnande varmvatten.
Magnus har i dag varmkört vår utombordare och vinterkonserverat den, kört den till förrådet och kört stegen till varvet.
På måndag blir det nämligen troligtvis upptagning så i morgon tar vi båten för en sista sväng med motor till varvet.

Och nästa helg börjar bygget. Det blir nog en helg med täckning av båt och inredning och iordningställande av arbetsytor mm. Sedan startar vi med avsågning av bultarna som man skruvat ihop däck med skrov med. Efter det kan jag börja ägna mig åt vinterns huvudprojekt - isolera den snutt enkellaminat vi har vid denna skarv. Magnus huvudprojekt blir att färdigställa elen med landström mm + att koppla in autopiloten.

Efter att ha bott i båten en hel del under hösten i temperatur ner till - 8 grader är vi egentligen ganska nöjda med hur värmen från kaminen fördelar sig även om det säker inte är det effektivaste sättet. Blir det bättre kommer det helt enkelt bli för varmt. Ska fundera ut ett sätt att få bättre cirkulation om det är väldigt kallt utan att få det för varmt en kylslagen sommardag tex. Kanske kan man ha kanaler som man kan stänga om det är för varmt. Vi exprimenterar vidare.

Välkomna till en ny säsong med Adastra-bygge

5 kommentarer:

MeaDiva sa...

Hej
Kul att ni börjat blogga igen! Ser fram mot kommande inlägg!!

/Tobias

Thallatha sa...

Skönt att höra. Jag började bli lite orolig.

MeaDiva sa...

Hej
Lite nyfiken på hur ni tänkt att gå till väga när ni sågar av bultarna!

Blir det varmt? Påverkar det tätmassan?

/Tobias, som funderar på att kanske göra desamma....

Jan-Olof sa...

Trvlgt att se ett livstecken igen!
Summera era erfarenh av seglingen o livet ombord, hur har det fungerat så här långt? Vad saknar ni? Vad blev annorlunda än tänkt osv?
Ni tar ut lång säsong i båten, inte utan jag blir lite avunds!

Snart vänder det mot ljusare tider igen....!!

Lovabloggen sa...

Fick ni kondens från fönster och sidor under den riktigt kalla perioden?