söndag 8 april 2012

Påskafton 2012



Topcoat luktar väldigt mycket så vid dagens verkstadsjobb såg vi till att all lackning, borrning och slipning var klar innan vi topcoatade luckan. Sedan flydde vi fältet = åkte ner till båten.

På varvet var det halvfull verksamhet. Alla träbåtsägare är igång medan de flesta plastbåtar ligger i ostörd vintersömn under sina täcken. Påsken är ju tidig i år så de har väl tid att waxa och bottenmåla innan sjösättning i alla fall.

Jag fick låna en jättebra slip med direktanslutning till en dammsugare och lyckades slipa 2/3 av botten innan jag frös ihjäl. Det är alltså inte bara en tidig påsk utan också en kall.







Under pressen hade Magnus det dock varmt och skönt eftersom solen lyste mellan snöbyarna. Han fortsatte med slangdragningar och gjorde vår elpatron färdig för montering. På bilden ser ni de speciella slangklämmorna som vi använder. De är knepiga att sätta dit innan man får in det rätta knycket men sedan sitter de superbra. Inget som kan gänga upp.

Nu ner för en kylig men rätt solig påskdag. I dag har vi med gubbröra på gott bröd och lammfärsrullar med rostade grönsaker och fetaost samt öl, kaffe och kaka. Man kan fira påsk på varvet också!

Inga kommentarer: