lördag 9 april 2011

Kölskydd


Torbjörn Eriksson på Svenska Koster har uppfunnit ett kölskydd i gummi som vi skrivit om tidigare. Vi funderar att sätta på det när det är lite varmare och vi slipat klart inför de sista epoxilager vi tänker måla i maj
.
Man kan säga att det är en sorts krockkudde som känns skön att ha på både om man skulle gå på hårt och mindre hårt. Förut har vi haft järnkölar som klarar stötar på ett annat sätt en en blyköl som blir deformerad och behöver lagas. Går man på hårt kan också den dämpning som blir skydda mot allt för stora skrovskador.
Vet att Alandia ger rabatt på försäkringen för båtar som har kölskyddet, kanske finns det fler försäkringsbolag som gör det.






I dag var Torbjörn nere på varvet och limmade skyddet på en Linjett 35. Det var lite knepigt då det egentligen är lite för kallt för limmet men han hämtade en kupevärmare och hjälpte våren på traven. Så här ser det alltså ut när man monterar på skyddt. Sedan spacklar man med ett gummispackel så att det blir jämnt och efter det är det bottenmålning som vanligt.

Inga kommentarer: