söndag 10 april 2011

Söndag v 14 2011

Vilken vårdag! Är nästan lite soltrött nu på kvällen efter en heldag på varvet.
Det blev så varmt under presenningarna att man kunde haft shorts och linne på sig och ändå tyckt det var för varmt. Jag passade på att städa bort vintern - tog bla ner innerpresenningen så nu har vi bara ett lager. Sedan gjorde jag en durk till skåpet på toan och lite till.

Magnus höll på med "pidestalroten". Det är ju en mängd kablar som ska genom där och hålen för dom var lite väl små så han filade upp dom. Sedan gröpte han ur lite balsa där hålet för pidestalen är och lade i epoxi så det inte ska kunna bli röta där även om det skulle läcka. Man kan ju inte direkt anklaga honom för att bara ta åt sig bekväma jobb. Hela tiden är han ihopkrupen i skrymslen och vrår och det är ett under att denna långe man inte gått av på mitten ännu.
Han passade också in motorreglaget. Arbetet med detta tog hela dagen med lite avbrott för beundran av andra båtar, fika och sjösättning av den första båten från klubben. Den båten - en Albin 25 tog sig sedan ut på sjön fram till isgränsen. Ända fram till hamnen gick det inte att ta sig i dag, men kanske i morgon.




Jag promenerad längst strandkanten hem och man såg flera bevis på isens framfart. En lös brygga flöt förbi och man kan ju verkligen undra vad som döljer sig under dessa från djupet uppståndna fendrar. Ligger det en sjunken båt där månne.

Inga kommentarer: