onsdag 30 juni 2010

Gasol in, vatten ut


Nu har vi gasolspisen och avloppet i gång. Vatten in kommer snart, än så länge får Magnus hämta vatten i en dunk (jag får inte bära).
Jag har med en hel del möda sytt ca 2/5 av gardinerna. Tänk att det ska vara så svårt att göra något så lätt och enkelt.
Båten är skurad, mantåget uppe. Kisses toa ordnad.
Lite båtbyggeri sker omärkligt varje dag mellan baden och påhälsningar av nyfikna klubbkompisar.
Båten har faktiskt blivit trevligare än vi trodde. Vi kommer nog inte flytta hem i brådrasket som vi trivs.
Bryggorna töms alltmer då semesterseglingarna börjar.
Här blir vi kvar i det fina vädret. Nu ska det bli 30 grader varmt så vi ska hämta jollen så vi kommer ut på sjön. Arbeta får man göra på kvällen när det blivit lite svalare.

Nästa vecka ska vi till Rosättra och hämta sprayhooden och rattpidestalskyddet. Ska bli skönt att få på en riktig sprayhood istället för den prassliga presenning vi har nu.

2 kommentarer:

Thallatha sa...

Cia skrev "Jag har med en hel del möda sytt ca 2/5 av gardinerna. Tänk att det ska vara så svårt att göra något så lätt och enkelt."

Pga den rådande "arbetsbrister" (nån form av smails) inom sjukvården, så
måste de ha just dig att praktisera på. Inte nog med att de vill hindra dig för att gör det allra minsta. Farbror doktorn tycker tydligen inte att du skall kunna sitta ordentligt heller.

Hade det inte varit av ovanstående anledning funderade jag nästan på att bjuda ner dig till Kungshamn. Jag har ett antal gardiner till min motorseglare som behöver sys. Just den detaljen tycker jag personligen verkar näst intill oöverstiglig. (du skriver enkelt)

För väldigt många år sen upptäckte jag att det var hål i ena ficka på mina blåbyxor när jag skulle gå till jobbet. bad frugan att hon skulle sy igen hålet. Hon tyckte att det var besvärligt, så jag tog fram symaskinen och skred till verket. När jag skulle ta på mig dom hade jag sytt ihop hela byxbenet. Det blev aldrig byxor mer av det paret. Efter det har jag aldrig rört symaskinen. Det hade jag inte gjort före heller.

Ha´t så bra som du kan

tommy

CoM sa...

:). Det där med att sy ihop saker har jag också varit med om . Var ingen stjärna i syslöjden precis men kan i alla fall få ihop ett par gardiner hjälpligt.
Fyra dagar kvar att leva sommarliv på innan det blir till att kliva ner i det svarta hålet igen. Är mer i vatten än på land. Detta blir min sommarvecka i år och jag trivs.
Om 6 veckor åker vi till sommarhuset på västkusten. Hoppas ha näsan över ytan igen då.
Cia