måndag 11 juni 2012

Roadtrip på semestern

Vi kommer nu att göra en ordentlig sittbrunnstälts-roadtrip. Först ska vi till Vindö-varvet på Orust för att träffa Roffe som har byggt den L 37 som tältet är mallat på. Det är han som har fixat utformningen och bågarna och han ska visa hur vi ska montera det på rätt sätt. Sedan vidare till Smögen där vi ska få tältet demonstrerat och hämta det. Kanske hinner vi hälsa på Meadiva också. Dom bor ju i Marstrand så det är på vägen. Den delen av trippen är mer osäker då vi ju ska tillbaka till Haverdal för husrustning till kvällen.
Roffes L37 under byggnation, snyggt böjlimmade skåp och vinylklädda skivor.

Roffe är den person som har utformat duschutrymmet på alla L37. Det fanns ju inget  när vi beställde båten så vi ritade ett vi tyckte skulle vara bra och gav som förslag till varvet. Då hade Roffe redan gjort sitt (han jobbar på Vindövarvet) och det blev så bra att Rosättra köpte i pluggen av honom. Det är också väldigt likt vår ritning. Det är också han som är först med vindruta på L 37 och vår är gjord med hans som mall. Han köpte själv ett helt tomt L37-skrov och har inrett helt efter eget huvud. Väldigt snyggt med vinylklädda skivor istället för garneringar mm. Såg den under byggnationen och det ska bli kul att se den färdig.Vårt kamintrassel rätade ut sig i går. Nu finns lite disel i tanken och ner till kaminen (det var ändå pumptrassel). Kvar är avrinningen med flaska och att fylla på glykol i systemet. Spännande!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken dag skall ni på Road-Trip?
/Tobias

CoM sa...

tisdag eller onsdag - beror på vädret då vi vill ha bra väder när vi ska lägga tak och måla fasad. Det blir alltså dagen med sämst väder.

Thallatha sa...

Semesterlivet är hårt.

Har ni varit på Smögen tidigare?

Eftersom jag bor i Kunghamn och jobbar på Smögen åker jag över bron och förbi Rössy kapell nästan varje dag.

När ni åker över bron ser ni hela den skärgården där jag i ungdomen lärde mig segla och där jag den hårda vägen lärde känna alla grunden. Har på senare år konstaterat att jag missade två.

Skärgården är ju inte så djup men i gengäld har vi nära om vi vill ut på havet. För att dörja makrill tex

Välkommen till Sotenäs
å hälsa Nisse

Tommy (på elverket)

CoM sa...

Vi ska hälsa Nisse, Tommy. I Smögen var jag 1981 på motorcykelsemester. Köpte fina räkor och satt med mina kompisar på en klippa och åt dom och drack vitt vin. Somnade helt oförberett mitt på klippan efter bara ett glas och fattade ingenting. Innan jag kom hem efter semestern och det visade sig att jag var gravid. Det var min drasut till 30-årig son som var på väg. Så han har på sätt och vis varit i Smögen han också.

Thallatha sa...

Ni hittar naturligtvis lätt till Rössy Kapell.

Kör över Smögenbron och rakt fram. När ni har vatten/Nya Hamnen på vänster sida så är ni på den utfyllnad som skiljer Hasselön (där bron landar) och Smögen.

Lite kul är det,att så fort ni kommer iland på Smögen, dvs har Nordens skeppshandel på vänster sida, så är ni på "Sluttet" (slutet med två t)Smoegrarne räknar allt från Smögenbryggan och här slutar Smögen.

I nya Hamnen,längs vägen - storgatan, i hörnet närmast Nordens skeppshandel ligger en liten motorseglare. Jag vet inte om du lagt märke till en signatur på MG som kallar sig Smoegen. Det är Smoegens pappa som ägare till motorseglaren.

När du nu har kommit iland på Smögen, så ser du Rössy Kapell snett till vänster. Om du tar in på nästa väg till vänster, men ändå kör för långt så är närmsta granne bakom Rössy kapell -Smögenvarvet - eller som man i dagligt tal säger - "slippen" Där man tar upp fiskebåtar och skutor o dyl.

Det finns mycket man kunde berätta om Smögen, men som du vet är Smögen ett farligt ställe. Så - så snart som du fått ditt sittbrunnstält, så se å kom dig iland så fort som hivas kan.

Just nu är det ganska lungt och fint i våra kustsamhällen. Midsommar brukar alltid va lite stökigt, men inget mot vad det var under några år, när Smögen fullständigt invaderades av ungdomar. Det gick nästan inte att ta sig fram till fots över bron och polisen stängde av den för biltrafik.

Hade beredskap på det lokala elverket en midsommar och fick ett kabelfel på den gatan som Segelmakaren Ingemar Syversen bor. Dvs längst ut i väster. Fick med mig en arbetskompis som skulle hjälpa mig att dra ut en provisorisk kabel. Han hade dock börjat festa en aning och när polisen stoppade oss och jag vevade ner rutan luktade det sprit i bilen. Fick göra ett utandningsprov, men det det var inga problem. Det var ett betydligt större äventyr att ta sig igenom hopen av inte helt nyktra ungdomar med elverkets pickupp genom hela Smögen.

Ni får komma hit med båten nån gång. Före midsommar och fram i slutet av augusti är det lugnt och fint här. Å så hela vinterhalvåret förstås. Sommartid försöker man undvika Smögen om man absolut inte måste dit ut.

Fast det är kanske jag som är lite underlig - definitivt inget flockdjur.

ha´t sô pen´t

MeaDiva sa...

Tisdag sitter jag på jobbet på eftermiddagen men onsdag är vi sannolikt hemma!

Åker ni på tisdag är ni välkommna på studiebesök på jobbet, sitter där mellan 14:30-21:30

Kan kanske var kul att se hur vi har det...
/Tobias

CoM sa...

Har din adress och telefonnummer. Vore himla kul både att se er båt och stationen. Hinner vi kommer vi gärna förbi, ringer hur som helst när vi bestämt oss så vet du.
Cia och Magnus