måndag 23 april 2012

Va, ska det bli sol?!

Ser ut att bli växlande molnighet i dag och det passar utmärkt med tanke på att jag har planerat bottenmålning.
Ska ta en fin coctail bestående av 1 Treo, 2 Panodil och 1 Diklofenak sådär en timme innan jag börjar så att jag klarar det hela.
 Knät var ett löparknä på basen av en krampande skräddarmuskel. Naprapaten var mycket fundersam då löpning x 2 är för lite för att få dessa besvär. Han trodde att jag måste ha hållit på med muskelarbete i märkliga ställningar under en längre tid. Och vi har ju facit. Bygger man båt ska man alltså se till att hålla musklerna i trim med lite styrketräning och stretchning för att inte skadas.
Lite postfestum-kunskap för mig.
Från i morgon är Magnus också ledig för båtfix och om 4 dygn ligger vi i sjön!

3 kommentarer:

Thallatha sa...

Treo vet jag vad det är, Panodil känner jag också igen. Men vad katten är Diklofenak?

Din åkomma är nog ett båtbyggarknä.

Tro mig eller ej. Jag har haft tennisarmbåge och tom ett par gånger - trots att jag aldrig spelat tennis.

Första gången var efter att jag handstyrt en mycket lovgirig båt en längre sträck i ganska hårt väder.

På tal om båtbyggarknä. Vi hade under många år en båtbyggare på Fisketången Han hette Willis i förnamn (efternamnet vill jag inte ens försöka mig på att stava)Kallades för Estländarn, för att han hade varit kapten på en estnisk båt. Var egentligen från Sibirien. Rymde från båten och gick över isen i Bottenviken. Han förfrös ena benet och det blev aldrig vad det varit.

Vid ett tillfälle satt han och drev ett läkande fiskebåtsdäck. Kallt och snöglopp. Det kom nån och sa till Estländarn;"Du skulle allt haft en liten snickerifabrik som Gunnar"

Estländarn svarade på sin mycket brutna svenska;" tiill soommareen gåår Guunarr i sin dammiga fabrik och jaag siter häär och driiver däck med baar överkroopp"

CoM sa...

Diklofenak är samma som Voltaren, antiinflammatorisk, smärtstillande och väldigt elak för magen så jag har fått börja ta Omeprazol (samma som Lanzo) för att hindra biverkningarna från Diklofenak. Ja, du hör ju hur det låter.

Vi ska vara tacksamma för våra invandrare som insett att man får ha det obekvämt och riskabelt ibland (gå över isen till friheten tex) för att få det bra senare. Min pappa for från Estland i en lite båt i natten över finska viken för att slippa bli tagen av ryssarna (eller var det tyskarna, dom gick omlott). Farmor och farfar stannade kvar och deporterades till Sibirien där dom dog så jag är glad att han tog risken.
Cia

Thallatha sa...

Voltaren känner jag igen.

Började få riktigt eländigt med min rygg i mitten av 1990-talet. En dag när jag kom hem la jag mig på sängen för att vila ryggen. När jag skulle stå upp kom jag med mycket stor möda upp i sittande ställning. Sen kunde jag varken resa mig eller lägga mig ner. Till slut var jag så trött i armarna att jag bara ryckte undan dem så jag ramlade ner i sängen.

Sen började eländet på riktigt. Det kom smärtvågor hela tiden - var 15 sek !? Jag bara låg och skrek. Yngsta dottern kom hem och slog nummret till 90 000. Sen fick jag försöka tala med dem. Ambulansen kom blixtsnabbat. Men det tog en bra stund för dem att få över mig på båren.

Ett resultat av sjukhusvistelsen vare, sa du coktail, av Voltaren, Doloxen och Stesolid. har ätit många burlar. Ja inte burkarna,men innehållet. Så småningom klingade ju problemen av.

Det händer ju att man får känning av ryggen. När jag kände att det börjar dra åt ett visst håll tog jag blandningen av tabletterna. Hade jag tur kunde det räcka med en eller två satser och ryggvärken fick aldrig nått grepp och jag var ok dan efter.

En sommar var vi ute och segade. Låg på Hyppeln i Göteborgs norra skärgård. Fick på kvällen känning av ryggen och tog en dos tabletter.

Vaknade tidigt på morgonen. Det kliade över hela kroppen. Jag hade röda utslag över hela kroppen. Det kliade så jag höll på att bli vansinning. Det var fruktansvärt otrevligt. Frugan gissade på en allergisk reaktion från Voltarenen.

8 timmar senare hade det klingat av och vi seglade till Stenungsund.

Året därpå hade jag köpt en L32;a på Svinninge Marina. Var själv uppe och jobbade med båten, så jag bodde ombord. Båten stod på land. Hade lovat yngsta dottern att flytta från en lägenhet til en annan och skulle va i Vallentuna med släpkärra kl. 8.00 nästa morgon.

Fick känning av ryggen på kvällen och tog en omgång tabletter. Vaknade tidigt på morgonen. Det kliade och jag hade utslag på hela kroppen som på Hyppeln. Trodde nästan att jag skulle dö. Funderade på att ringa efter ambulans. Kom på att frugan hade köpt några tabletter mot allergiska reaktioner. Tog en. På en timme hade det hela klingat av, Jag var hos dottern med släpkärra kl. 08.00

Efter det har jag aldrig vågat ta Voltaren.

Nog om elände och åter till det viktiga. Ni skall ju sjösätta om mindre än tre dygn.

Själv har jag preliminärt kommit överens om tid att ta upp. På eftermiddagen torsdagen den 10 Maj, med sjösättning på efterföljande måndag