måndag 9 april 2012

Annandag påsk 2012
En märkesdag då jag efter 20 år på vingliga stegar fick nog och åkte till Jula och inhandlade en byggplattform. Äntligen kan jag jobba utan att tappa burkar/flaskor och få ont i fötterna.
Sedan blev det inte så mycket fribordsfix när jag kom tillbaka för det var så ini norden kallt och blåsigt.

I dag har vi fått över mer el från kök mm till skåpet där elcentralen finns. Det tar liksom aldrig slut med all eldragning. Vi är faktiskt långt från färdiga med elen ännu men vi har ju det vi behöver så här långt.


Jag gjorde klart värmedragningen under fåtöljerna. Ni ser slang som kommer från förpik, genom hurtsen - till elementet - från element ner under inlinern varifrån den kopplades till ett element i skåpet under handfatet på toaletten. Det är det sista elementet i slingan varför cirkeln nu skulle vara klar om bara de två elementen som ska sitta under soffan var färdiga att sätta dit. Det kommer nästa helg och lär inte ta med än 30 minuter att ordna det hela.
Vi är nöjda med helgen. Lackat och teakat har vi också hunnit. Och det är hela 18 dagar kvar till sjösättningen!

Slänger med en bild på uteduschen och spolpumpskopplingen som sitter den lilla lilla tampluckan i aktern på styrbords sida. Magnus fixade det redan förra veckan men vi har inte haft någon bild på det.

6 kommentarer:

Tobias sa...

Hej
Hur mycket luftspalt har ni bakom garneringen?

Funderar på hur vi skall göra där!

/Tobias, som snart jobbat klart och åker hem för en båtbyggardag i morgon :)

CoM sa...

Ribborna är 8-10 mm. Det räcker ju gott och väl men vi kanske skulle ha mer glipa mellan garneringen. Får vi inte värme ut i salongen som vi tänkt oss kanske vi gör om där.
Cia

Tobias sa...

Är ribborna som garneringen är skruvad på 8-10 mm eller luftspalten bakom?

Hur mycket springa mellan har ni? Hos Diva sätter de dom nästan helt ihop men några mm luft.

/T

CoM sa...

Ribborna är så tjocka=luftspalten. Vi har satt ihop garneringen som Rosättra mao utan springor men jag funderar alltså på att göra om och ha 2-3 mm mellan. Å andra sidan funderar jag också på att göra om helt och ha vita vinylklädda skivor ca 20 cm breda som i Najader -snyggt tycker jag.
Cia

Anonym sa...

Vi tänker oss vitmålade ribbor till garnering, har ett frässtål som ger en profil lik pärlspont fast med en väldigt liten pärla.

Vi får se hur vi gör!

Nu är jag hemma, skall bli skönt att sova så jag är redo införvmorgondagens byggdag, skall sätta sågen i däck och såga upp för luckan till förpiken.
/Tobias

CoM sa...

Bara ett förtydligande: när jag talar om ribbor menar jag den trälist som garneringen sitter skruvad i.Garneringen är kanske 6 mm tjock.
Hoppas det går bra att såga och slipa i glasfiber idag - inget jobb jag längtar tillbaka till.
Cia