fredag 23 mars 2012

Planer för sista helgen i mars 2012


Fint väder ska det bli och naturligtvis kommer vi att vara på varvet.

Denna helg ska jag bli färdig med dragningen av värmesystemet i förpiken så vi kan lägga på ribborna och dynorna där nästa vecka. Med förpikskojen klar att använda kan vi nämligen ta oss ner till båten direkt efter jobbet hur trötta vi än är då vi kan ta en tupplur innan vi börjar kvällsarbetet på båten. Lusten att kvällsjobba kommer ju att öka efter att sommartiden startar på söndag och det är ljust en lång stund på kvällen.
Det arbetet borde jag klara även om jag faktiskt får lite ont i handlederna av att använda Finesågen. Handlederna funkar fint till vardags men till båtbygge duger de inte riktigt och kommer väl aldrig göra igen är jag rädd.
Beställde en en slät lucka till ett hål 15 x 20 cm i måndags. I den ska det finnas spalter som varmluften kan komma ut genom.

Vi hade ju inget sittbrunnstält förra året då vi inte vill ha standardtältet. Nu ser det ut att kunna bli ett i år i all fall enligt Rössy-Nisse. Hoppas verkligen på det och att det blir klart senast i maj eftersom vi tänkte dra på semester redan i mitten av juni.

I går lyckades jag också klara provet för kustskepparen. Lyckades däremot inte hitta min blå bok så jag har inte fått intyget ännu. Ska leta, lovar. Nästa del är osceanskepparen. Funderar på att ta den i OSK´s regi då de har en mycket bra kurs med livflotteövning, motormekanikerkurs, medicinsk praktik mm. De vill ju utbilda så att man ska klara av diverse problem långt från ära och redlighet.

1 kommentar:

Tobias sa...

Grattis till kustskepparen! Praktiska kursen är riktigt bra, man kommer längre i den mentala förberedelsen om man suttit i en flotte och guppat.