lördag 10 december 2011

Uppe och undet täcke!
Den 7/12 fick vi äntligen tag i en kranbil som kunde ta upp oss. Vi hade då sedan helgen legat i åmynningen där det är mindre risk för isbildning men ändå fanns det en lite isskorpa på upptagsplatsen och när vi lyfte följde isflak med i slingen.
Upptagningen gick bra och båten var trots lång tid i sjön inte så beväxt. Magnus hade när vi fick sjötulpan-varningen via SMS skrubbat bort larverna innan de hann sätta sig så det fanns bara några få på drev-damasken.


I stort sett under hela proceduren var det nederbörd i form av snö eller regn men det gjorde ingenting för med högtryckssprutna blir man så blöt ändå.

Vi har köpt en pump som tar vatten direkt från ån då vattnet i kranarna är avstängt så här års. Slangen var lite stel i kylan och för att få ner silen under vattnet så fick vi slå hål på ett isflak och sätta silen under isen så den inte kunde vifta över vattenytan.


Dagen efter så kom utriggarställningen upp och båten är nu täckt även om det hela ska justeras lite. Vi tänker också i år dra pressen över husvagnen så vi får en torr och snöfri arbetsyta i mellanrummet.
Nu ska vi ställa iordning båten till en arbetsplats igen. Listan på vad som kan göras i vinter är lång men helt nödvändigt är bara vissa saker : landström, värme, koppla in fler lampor på babords sida, grabbräcken upp och bättre spackling kring kölskyddet tex.
Sedan hade jag tänkt bättra på viss lackering och lacka sittbrunnsbordet, sätta gång varmvattnet, elwinchar, bogpropeller, stereon, inreda kistbänkarna, isolera mellan akterhytt och kistbänkarna mm mm.

Nu går bygget in i en helt annan fas - inget är helt nödvändigt för att vi ska kunna använda båten som vi vill (utom värmen). Ingen egentlig tidspress utan vi kan ägna fina helgdagar åt skidåkning eller långfärdsskridskoåkning. Härligt!

Inga kommentarer: