lördag 16 april 2011

Kistbänkslocks-fix

Magnus höll inte alls på med elen i dag. Istället tog han tag i arbetet med kistbänkslocken. Dom är som allt annat på båten inte inpassade när vi fick dom så han fick börja med att såga och slipa (tog dom på styrbords sida i dag). Sedan satte han gångjärn på det aktersta locket. Det blev bra men det ska loss igen för att topcoatas. Det sista vi gjorde i dag var att åka ner till verkstaden och topcoata ett av locken och lacka grabbräcken. De andra locken topcoatar vi på varvet - det luktar för mycket att göra det inomhus.

Jag sågade till durk i pentrybänken, sikade och skruvade fast hyllplan och slipade upp hålen för luckorna i soffronterna som var lite väl tajta tidigare.

Resten av tiden fikade vi med alla glada gubbar och gummor på varvet i den starka och varma vårsolen. Trots att vi mest hänger under en presenningen blev vi nog lite bruna idag :)

I morgon ska det vara lika fint väder så vi ser fram emot en härlig dag till. Magnus tänker då sätta teak på tofterna i sittbrunnen eftersom man ska sätta gångjärnen ovanpå teaken på locket.

Inga kommentarer: