söndag 20 februari 2011

Söndag -23 på natten och -12 på dagen

I dag åkte Magnus ändå ner till båten och slipade botten en timme. Vi har träbåtskompisar som gör så vintern igenom. En timme klarar man även om det är kallt och eftersom vintern är lång är de klara för fernissa när vårvärmen kommer. Magnus har nu börjat med denna teknik så vi i lugn och ro bara ska kunna lägga på de sista lagren epoxi och bottenfärg innan sjösättningen i maj-juni.
Innan M åkte ner till båten var vi i verkstaden och jobbade. Han fräste dörrarna till akterhytt och toa medan jag lacka sista lagret på hyllplannen till garderoberna i akterhytt och förpik.Har också lagt på lager 4 av ett otal på de plattor som ska ligga vid nedgången. Vet inte hur många det blir - slutar när jag är nöjd helt enkelt och det lär dröja. De ska liksom övriga nedgångsdetaljer vara högblanka vilket ställer höga krav på lackeraren.

I dag hörde jag SMHI´s torra väderman på P1 beskriva hur en varmare luftmassa ska komma in över landet om ca en vecka. De brukar ju inte köra med glädjekalkyler så man får hoppas att det stämmer. Längtar till varvet!

Inga kommentarer: