lördag 19 februari 2011

På natten -25 och på dagen -15

Ja ni hör ju, inte mycket båtbygge utomhus blir det. Vi har som tur var en hel del att göra i verkstaden där slipning och lackning pockar på min uppmärksamhet och Magnus har en del tekniska detaljer han donar med, elkonponenter och pidestalinstrumentmontering mm.

Förra helgen åkte vi till Linjettförbundets årsmöte. Som vanligt föredömligt kort (14 minuter) och sedan fick vi veta hur vi ska trimma för att gå som tåget i sommar. Linjettförbundet har en kampanj under våren med flera kvällar där man ska ta upp hur man bäst får fart på båten och sedan får vi låna Linjetter på varvet v.22 för att kappsegla mot varandra. Bra initiativ men vi har så mycket i vår att vi inte hinner. Bland annat har Magnus börjat på en bårkonstruktörskurs på KTH.


Nå, i lördags såg vi den nya L34:an (demobåten). Den båten blir jättefin, högt i tak och en sittbrunn som är förlängd så den nog är lika lång som 37:ans. Som vanligt är båten nästan 1 fot längre än namnet antyder. Mats förlänger alltid sina båtar efter att de fått sitt namn (och Linjett 35 är redan upptaget som han påpekade). Tror det fattas 1 cm till 35 fot :)

L 37:an är ju också betydligt längre än 37 fot och det finns båtar som kallar sig för 38 som är lika långa.


Skickar med en video på L34 och ett foto på de små modeller i cellplast som Mats börjat skapander av L34, L37 och L40 med. Som ni ser har han skivat dom med 10 cm mellanrum, sedan går han till en firma som förstorar profilen till 1:1 och det är efter de mallarna man sedan gör spanten i trä som man sedan formar båten kring. Hantverk i högsta klass!!!
Söndagen ägnades åt snöskottning vid varvet och verkstadsarbete. Veckan har varit full av löneslaveri och ingenting orkar vi göra efter jobbet ännu - men snart - det börjar bli ljusare på kvällarna nu. Hoppas bara på värme också.

Inga kommentarer: