söndag 21 november 2010

Helg 20-21 november 2010På lördag var det arbete på annat håll som höll oss från båten men på söndagen åkte vi till Adastra i snöslasket. Det är någon plusgrad och grått men det märker vi inte så mycket av under presenningen.
Magnus hade i dag bespetsat sig på att få sätta fast wincharna. Jag har redan på Rosättra för 1,5 år sedan använt deras mall och borrat hål för var avlastare, winchar och elknappen ska sitta så det borde bli en enkel sak. Men inte, när Magnus lade winchens borrmall tyckte han att de kom så långt akterut. Vi måste kolla med Rosättra hur det ska vara så det inte blir fel.


I stället ägnade han sig åt att koppla tamprören till den rostfria anslutningen han satte dit förra helgen. Först gällde det att lista ut vilket av rören som 110%-focken kommer i så att rören kommer på rätt plats. Det listades ut mha den finurliga ledaren som hjälpt oss vid rördragningarna tidigare. Röret till 110%-focken ska sedan korsa ett antal rör i aktern för att komma ut rätt.
Arbetet fanns gott när det var klart men lite osäkra är vi om det har korsats rätt antal rör.
Sedan började har med att märka ut var han ska borra för öppningarna till rören i föränden. I borrhålen ska sedan de rostfria rören ni ser på skylighten tryckas in så det ser snyggt ut.
Jag gjorde klart båda plattorna i sittbrunnen. Nu är det bara att slipa och lacka innan vi i vår ska sika fast dom på plats.


Efter det skruvade jag fast högtalarna i sina lådor. Det är ett par 170W Pioneer TSG-1702i.

Borrade sedan för att skruva fast fronterna i skottet men hade inte tillräckligt långa skruvar så det arbetet fortsätter nästa helg.

Men innan dess en rejäl arbetsvecka!

Inga kommentarer: