lördag 16 oktober 2010

50-års-presenten


Magnus fyller 50 i december så en rejäl present var i tankarna. När vi så upptäckte att pundet ligger väldigt lågt kom idén om att köpa radar redan nu upp. Om 2 år vet vi ju inte hur växelkursen ligger.
Sagt och gjort. Vi gick in på vår Engelska E-butik Redcar Electronics Marine som varit väldigt billiga och smidiga att handla från tidigare. Så blev det nu också, vi beställde på fredagen och på måndagen hade vi produkten.
Där beställde vi den radar vi redan tidigare bestämt oss för och därför skaffat en Lowrance plotter. Radarn är en Lowrance Broadbandsradar. Fördelen med den är en oerhört bra upplösning i närområdet där man kan se enskilda båtar och prickar och dessutom drar den mindre el och strålar inte så mycket som en konventionell radar varför man kan placera den var man vill. Vi kommer i alla fall ha den i masten och med mastfäste gick kalaset på ca 10000:- mindre än vad det kostat att köpa i Sverige. Teknisk information finns i denna länk: http://www.lowrance.se/Produkter/Marin/Lowrance-Broadband-Radar/
Nu ligger den på en garderob och inväntar våren då den ska fästas på masten och sedan ska vi lära oss hur man använder en radar innan det blir skarpt läge.

Inga kommentarer: