torsdag 17 juni 2010

Champagne!





I kväll ska vi flytta in i båten (för helgen i alla fall). Ska inte bygga en centimeter utan bara njuta med lite god kvällsmat och champagne.
Vi måste också lära skeppskatten Alfred var han bor i hamnen. Han har bott där förr men lite längre in på bryggan och då var det en annan båt.

3 kommentarer:

Thallatha sa...

Gott att se att ni har sjösatt. När jag såg namnet på flaskan kom jag att tänka på en av mina tidigare båtar. Hittade en gammal risig L32;a på Svinnige marina, Åkersberga. Den hette Moëtte II. Fick så småningom tag på den förra ägaren och frågade om namnet.

När han hade köpt sin första båt följde ett annat par med för att hämta den. Det visade sig att kompisarna hade tagit med en flaska Moet Chandon för att ha till dopet.

Nåt båtdop hade den nyblivne båtägaren inte överhuvudtaget tänkt på. Inte på något namn på båten heller. Men på förkommen anledning svängde man ihop ett namn och det fick bli "Moëtte", med inspiration av champanjen. Släpdinegen som man skaffade senare fick heta "Chandon"

Nån påstod att "Moêtte" låt som fiskmås på franska. Tyckte det var ett sånt "pen´t" namn så jag behöll det men tog bort 2;an.

ha´t sô pen´t (kan betyda ungefär lycka till eller nåt liknade på mitt hemlands vilda tungomål

Tommy Andersson
Kungshamn
toaen

Robert sa...

Det är ni värda efter allt slit :-)

CoM sa...

Tack, tack.
Det har blivit en fin helg.
Tommy: Släkten är från västsidan (Göteborg - Kullavik) så du behöver inte översätta ;)
Cia