lördag 6 februari 2010

Så ser vindrutan ut!




Har nu tagit oss ner till Göteborg via Vindön där vi besökte en man som bygger Linjett 37 nr 12. Han bygger helt efter eget huvud men med bevarande av Linjettkaraktären.
Det syns verkligen att det är ett varvsproffs som bygger. Båten blir väldigt snygg och med fina detaljer. Bland annat har han istället för mahognygarnering klätt plattor med vinyl och satt upp på skrovsidorna - mycket tjusigt!



















Vi fick också för första gången se hur vindrutan blir. Det blir bra tycker vi även om den sträcker sig så långt akterut att vi inte tror att vi får plats med spinnakerwinchar som vi tänkt. Får fundera om där.
I veckan ska så kapellmakaren från Rössy komma till honom för att malla till en sprayhood och sittbrunnstält. Vi ska ringa Rössy och beställa detta också.




Nu sitter vi på ett hotell byggt i Eriksbergsvarvets gamla lokaler. Vi har utsikt mot Göta älv med alla färjor som far fram och tillbaka. Jättefint. Om en stund ska vi ta en färja in till stan och gå på restaurang.
I morgon tar vi färjan till båtmässan.

2 kommentarer:

Joanje sa...

Hej
Tittat på bilden på vindön L37 och undra om hur han hade gjort finidshen i främre skåpen. Är det matta eller gelcoat?

CoM sa...

Det är matta i skåpen precis som i alla Linjetter. Fast han har en matta med skumgummibaksida som är något tjockare än orginal.
Hur går det för dig? Har du fortfarande problem med ryggen? Magnus har precis kommit blivit så bra att han nog kan jobba heltid igen.
Vi följer din blogg och tycker att det du gör är så jättesnyggt och proffsigt! Kan du inte skaffa en gästbok eller möjlighet att kommentera så man kan fråga dig också?

Cia