söndag 7 februari 2010

Göteborgs båtmässa

I dag har vi varit på Göteborgs båtmässa för första gången.
Blev lite besviken på segelbåtsbeståndet men det brukar man ju bli på vårmässan i Älvsjö också. Underrubriken på denna mässa hade kunnat vara "de små båtarnas mässa" då samtliga båtmärken som fanns representerade hade tagit med sin minsta båtmodell och inte mycket mer. Det blev lite trist för oss som inte hade en enda båt på mässan som vi skulle kunna tänka oss vilket annars brukar vara fallet.


Den finaste båten var en Najad 355 som var väldigt trevlig inuti - men lite trång som sagt var.
Man kan dock helt klart se varifrån den båtbyggare vi hälsade på i går fått sina ideér.

Fö är det väldigt intressant att se de bränsleceller som nu finns till försäljning. De är ännu alldeles för dyra men har man väl köpt ett så tror jag att det inte blir så dyrt att producera el. En metanoldunk (tror det var ca 4l) räcker i två veckor för kontinuerlig drift. Avfallet är endast vanlig H2O. Modellerna kostade från ca 25000 till drygt 60000 så det är fortfarande en rejäl investering.

Tror att jag också hittat min "läsa i sittbrunnen kombinerat med röd nattlampa". Det är en kartlampa med ett rött och ett vitt LED-ljus med dimmer och med en lång mjuk ledad arm.
Tänkte sätta den vid taket vid nedgången så man kan sticka ut den i sittbrunnen som läslampa när det behövs. Och när vi nattseglar kan vi ha den lysande mot durken vid nedgångstrappan som ledljus. Det är Hellas marine som gör den.

I morgon hemåt via Lindome där våra fåtöljdynor väntar på oss.

1 kommentar:

Lampsökare sa...

Var hittade du den röd/vita lampan?