onsdag 13 januari 2010

Hopp om helgen

Det ser ut att bli riktigt milt i helgen. Inte mer än ca -5 nattetid och endast ett par minusgrader dagtid. Vi jublar då vi verkligen vill tillbaka till båten för att fortsätta.

Det sista jag gjorde innan den Sibiriska kylan tog ett strupgrepp på oss var att försöka få upp inner-ramen till skylighten i förpiken. Det lyckades bara delvis då men nu ska det lyckas tänkte jag.
Magnus ska fortsätta med dragningarna för det tekniska och jag tänker också göra en bra grund med ribbor för bänken som fåtöljerna ska stå på.

Sedan har vi också fått det sista vi beställt på Comfort-butiken till dusch och toalett. Bla en tvålpump som ska sitta infälld i corian-bänken. Väldigt praktisk att ha tvålen på det viset så man lätt kan komma åt den i alla väder. Det är egentligen en diskmedelspump men diska behöver man ju inte göra så ofta i busväder. Då brukar vi äta ur mugg med sked.

Nu är det sista lånet för båten taget. Det känns skönt att det är i hamn för nu finns inget annat än sjukdom som kan ställa till det för oss.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bara EN tvålpump?! :-) Det här med tvålpump slash diskmedelspump upptäckte vi redan när vi byggde vår L40 -04/-05! En tvålpump på toaletten och en diskmedelspump i pentryt! Som den "handtvättsnörd" jag är blev jag galen på att bara ha tvål på toaletten så det blev för sambon att införskaffa en dyyyyr pump till och montera på ANDRA sidan i pentryt för tvålen! :-)

Hälsningar
Ruffhäxan på Dreamline One

CoM sa...

Haha!
Ja vi får se om det duger med bara en pump för oss. Man kan ju alltid köpa en till pentryt senare.
Hoppas jag hinner montera in den i helgen. Det vore kul att se hur fint det blir.
Byggde ni er båt själva?
Cia

Anonym sa...

Nej, L40 är ju inget självbygge i den meningen, men sambon har skruvat allt "lull lull" själv och var med rätt många timmar under bygget på varvet. Så det stora är ju varvsbyggt, men han har gjort en del själv också. Det är den mest underbara båt vi har haft under de 18 år vi seglat ihop! Men en 37:a skulle inte sitta fel det heller! :-)