torsdag 19 november 2009

Det finns fler Glembring-installationer



Just nu ligger en Exel 400 till salu på blocket. Den har en likadan kamin som vi har förutom rutan. Vi har dock isolerad skorsten istället för med nät på. Tycker det är snyggare - tror jag.

Den har också en vindruta men en riktigt ful. Vi ska ha en snygg rundad och lägre variant. Här sen man dock att skorstenen inte blir så prominent med rutan och allt

2 kommentarer:

Unknown sa...

Kul att läsa om ert bygge!

Jag har haft en båt med Reflex-kamin och likadan skorsten som ni har, och med nära nog exakt samma placering. Första helgen vi seglade, på våren, ville vi ha värme på medan vi seglade och skorstenen fångade upp fockskotet i en gipp, och ... plums. Underskatta inte risken...!

I ert läge hade jag investerat i en rf skyddsbåge, kanske i form av en ring, som hamnar strax ovanför/utanför skorstenstoppen, uppburen av tre ben.

Lycka till med er snygga båt!

CoM sa...

Hej Klas!
Vi har varken skot eller fall på däck då allt går snyggt i rör under däcket fram till wincharna i sittbrunnen. Alltså ingen risk för skortstenshopp av den anledningen. Däremot ska vi fixa till ett fastsättningsanordninge för hatten så att den inte kan hoppa av om vi slår runt någon gång. Kanske kan vi göra så den kan låsa skorstenen också.

Cia