lördag 8 mars 2014

Byggår 2014 rivstartar!


Förra året blev det mycket segling och mindre båtbygge.
Men i år ska vi förmodligen starta en 3-månaders segling i början av juli så nu jobbas det på båten igen.Magnus har fått in en inverter och håller just nu på med en rulle till ankartampen. Den sitter under däck och fungerar som en sladdvinda med automatisk uppsnurrning.

Sedan ska autopiloten prioriteras. Och efter det ska elsladden till bogpropellern kopplas in.

Vi funderar också på att köpa en vindsnurra som Odelco säljer. Såg den på båtmässan och den ska vara väldigt tyst enligt både försäljaren och olika personer som provat den i utländska båtforum. De vill ha oss som test-båt i Sverige så vi ska höra med dom vilket pris de kan göra om de får använda oss som referensbåt. Vi har ju köpt hela vårt elsystem av dom och det är vi nöjda med. Mer info om vindgeneratorn kommer om vi köper den.

Jag håller på med uppfräschning av sprayhood - tält och andra textilier. Ska sedan tömma alla lådor och hyllor och stoppa tillbaka bara det som behövs.
Ska behandla teaken med Snappy Teak när vattnet är påslaget på varvet också förutom att jag sköter om den årliga vårrustningen medan Magnus sköter det mesta av installationern 

Vill ni veta mer om sommarens  seglingsplaner så titta på vår seglingsblogg


Svårt att tro att det är 8 mars bara!

Denna vinter har varit kort och varm men väldigt grå och trist. Isen gick upp på sjön redan i slutet av februari och den första båten ligger redan i hamnen.
I dag har det varit +10 grader och sol och många bleka troll kom ut ur vinteridet och satte fart på sina slipmaskiner. Det surrade trevligt på varvet och vi tog vårens första gemensamma fika med varvs-gänget.

Inga kommentarer: