måndag 25 juni 2012

Klass 1-varning

Det behövs en del anpassning för att det ska bli bra

...är det i stora delar av Sverige i dag pga vädret. Skyfall med hela junis normala regnmängd på en dag och 12 grader varmt. Men under vårt tält har vi det gott även om det droppar in i några sömmar. har fått med oss bivax för att täta där det droppar in.
Tältet är alltså uppe nu men vi har fortfarande en del anpassning av luckor mm kvar.


Invigning med färska räkor och vin blev det på kvällen, som blev sen.
Det fungerar så att man fäller bågarna bakåt och gömmer dom under locken till de aktre kistbänkarna och tamputrymmet på sidorna. När man sätter upp tältet sätter man först fast en rostfri förhöjning på sprayhoodens grabbräcke. Sedan fäller man upp bågarna och drar ut förlängningen som är inskjuten i den nedre delen. Bågarna är i 25 mm rostfritt rör och det inre röret är 22 mm. Rejäla doningar. Det blir verkligen väldigt bra.

Magnus har också sparkat igång värmarens cirkulationspump i dag och luftat systemet. Senare i dag ska vi prova om vi får igång kaminen. En spännande dag med andra ord.


Nu är båten klarpackad med all mat och dryck man kan behöva. Allt från badkläder till vinterkläder finns ombord. I morgon efter frukost kastar vi loss :)

2 kommentarer:

Tobias sa...

Härligt ni ser ut att ha det! Lite avundsjuk blir jag allt!

/Tobias

Adam Crona sa...

Ja, det där ser mysigt ut =)