söndag 10 juni 2012

Kaminen

När det gäller kaminen har allt som kunnat jävlats också gjort det enligt Magnus. Och det stämmer ganska bra men efter sju sorger och åtta bedrövelser är den nu på plats med tank, pump, skorsten elpatron och allt. Det som är kvar är slangar. Det behövs tre: en mellan den stora diseltanken på 135 L och kaminens egen 30 L tank, en mellan denna tank och kaminen och sist en som ska till en liten skvalpburk i kölsvinet.Just nu så sitter Magnus och mekar in kopparröret till avrinningen och utbrister med jämna mellanrum att det här går inte. Inget bra tecken.
Hoppas verkligen att kaminen fungerar bättre än vad själva installationen fungerat.

Jag har ägnat dagen åt att inhandla några riktigt stora och stabila plastbackar till styrbords kistbänk. I dom ska vi lägga verktyg och annat byggeri-material vi vill ha med. Det är ju tunga grejor så det gäller att de är ordentligt fastkilade. Har också tvättat fendrar så nu ser dom nya ut. Och köpt gasol. Vi kör med PK5-flaskor, två stycken, så vi har tid på oss att hitta ny gasol när den gamla är slut. På förra båten hade vi dom sammankopplade så vi bara behövde öppna den nya när den gamla var slut men så har vi det inte ännu på Adastra.

PS. Naturligtvis sket sig kamininstallationen i dag också. När Magnus skulle provpumpa upp disel till kamintanken var det tvärstopp. Pumpen fungerar som det ska och slangen verkar som om det är sug i den så det finns bara en förklaring: Killen som gjorde tanken glömde borra hål innan han svetsade på slanganslutningen ==> montera ur tanken och borra. Ytterligare en kväll som går åt till något som bara bråkar. DS

2 kommentarer:

Tobias sa...

Låter som ni är i en liten uppförsbacke just nu, kämpa på så rullar det snart på igen!

CoM sa...

Det ättrade sig - snart kan vi prova systemet :)