söndag 20 maj 2012

Första helgen på sjön 2012

Nöjd katt innan pin-kryssen.
Det blev ju inte så mycket seglat då vi ägnade hela lördagen åt att städa uthamnen men vi tog oss ner till sydsidan av vår mälarfjärd mot kvällnigen och lade till vid klipporna. Magnus och Alfred sprang genast till skogs medan jag fixade ombord.
På natten regnade det men när vi vaknade var det sol. Det drog en lagom vind på upp mot 6 m/s SSV så vi kastade loss för att segla till Skokloster. Upptäckte till vår glädje att radarn inte påverkade förseglet. Hoppas det blir tvärtom också - att förseglet inte påverkar radarn.
Väl vid Skokloster märkte vi att det blåste trist och lite kall sidvind så vi vände och seglade norrut igen. Lade oss i en vik och lunchade, doppade, läste och hade det bra innan vi länsade hemåt.
Alfred var ganska nöjd men ville inte vara varken inne eller ute när vi kryssade för lite friskare vindar. Han minns kanske allt glaskross som ramlade över honom i höstas. Låg precis nedanför trappen när det var som värst men innan dess sov han gott i fåtöljen. Han vänjer sig nog.
Hur som helst så gick första seglingen utan problem.
Nu ser vi fram mot dopet av Adastra som sker på lördag efter en vecka full med arbete.

Inga kommentarer: