lördag 10 mars 2012

lördag 10 mars 2012


Varvsdag i vårslasket. Blir väldigt lerigt nu när all is och snö smälter bort i vårvärmen.
Magnus passade in vår nya duschläns som han hittat på nätet. Den passade perfekt i kölsvinet mellan toalettmodulen och pentryt. Den rymmer ca 4 liter och slår på först när det står lite vatten i den så den inte går hela tiden. Vi ska också ha en avrinning från kylen till den så vi lätt kan skura ur den och låta slasket åka ut genom slangen till länspumpen.

Jag fortsatte att passa in de små taksivorna och det visade sig till slut att det bara var tre som hade klätts på fel sida. Lyckades ganska lätt slita av klädseln. Hittade också en bit överbliven vinyl som jag hoppas räcker för att klä om skivorna. Denna gång ska jag bara stifta fast den som de stora takskivorna.

Förutom vårsol och värme såg vi (och hörde) två vårtecken till i dag - tärnorna flög skrikande norrut över oss förmodligen för att ormvråken cirklade runt dom. Välkommen tillbaka!
Har också fått två vårtecken till. Räkningen på hamnplatsen i Gräddö och på Ekolns segelklubb. Fick dessutom veta att vi ska ha två vaktnätter i år 29/5 och 29/9. Skönt att det inte var under semestern.

4 kommentarer:

Tobias sa...

Hej
Var hittade ni duschlänsen?
Vi behöver också en sådan lösning.

Härligt med byggsemester och sjösättning, vi längtar ut på sjön men det får bli med pappas båt (http://seglingmedparlan.wordpress.com/) i år!
/Tobias

Anonym sa...

Jag hittade den hos båtaccenten. Har letat ett tag efter en som inte är så hög för vi har inte så mycket plats under durkarna. Denna modell har en djupdel som själva pumpen står i. Det gör att man har möjlighet att placera den lite nedsänkt i kölfickan för att tjäna lite höjd. Magnus

Tobias sa...

Kanon, skall kolla på den! Har den inbyggd pump eller sitter separat?
/Tobias, som snart får sova en stund efter en lugn natt på jobbet :)

CoM sa...

pumpen sitter inbyggd i den. Väldigt snygg och clean konstruktion.
Vi var innan vi började bygga båt väldigt oroliga hur det skulle kännas utan båt att segla med under en sommaar men det gick hur finfint som helst. Det var så kul att bygga att vi inte saknade seglingen ett dugg!
Cia