torsdag 18 augusti 2011

Semester 2011




Vi har haft en jättefin och lugn semester med mest slör-läns och sol. Adastra har betett sig över förvänta bra. Och det gjorde vi också trots ny båt. Inga incidenter kunde vi bjuda på varken i gästhamnar eller naturhamnar men de kommer säkert senare.
Dessa första veckor med Adastra har vi tagit det lugnt och inte seglat i kuling eller lagt till i hård sidvind tex.
Efter Navishamnen tog vi oss via Napoleonviken till Utö med son och svärdotter som extra besättningsmedlemmar. Där hyrde vi cyklar och hade det bra i två dagar. Efter det blev vi ensamma i två dagar då vi gick upp till Biskopsön - Lisslö - Möja och till Finnhamn där vi hämtade upp nya gäster. Med dom for vi ner till Träskö-Storö för en natt innan vi lämnade av dom på Finnhamn igen.





Från Finnhamn hade vi sedan en fantastisk segling genom Husaröleden, mellan Blidö och Yxlan, förbi Rådmansö, Lidö och Idö upp till Arholma där vi var i några dagar innan vi avslutade semestern på Lidö. Tyvärr så hr det varit mycket nord-nordost och rätt mycket vind så vi har inte kunnat ligga i vår favorithamn på Lidös ostsida.
Söndagen den 14/8 seglade vi till slut till vår sommarhamn - Gräddö och det kändes verkligen som att komma hem. Där har vi inte varit sedan vi lämnade vår gamla båt där den 21/9 2008.





Under semestern har vi bara mekat lite. Ruffen har fått lampor och det finns nu lite mer teak i sittbrunnen. Det har dragits en del mer elledning och förberedelserna för lanternorna är gjorda, de kommer nog i helgen. Annars har vi verkligen ägnat oss åt att sova och vila - det behövdes!
Nu har vi jobbat en vecka snart och i morgon bär det av till Gräddö för en helg med Adastra. Lite bygg och lite segling ska det väl bli.

Inga kommentarer: