onsdag 6 juli 2011

Premiärseglingen gjord :)))I kväll tog vi oss ut i idealiska väderförhållanden för att testa att allt fungerar som det ska. Men innan vi kom ut på sjön var det ett litet sjå att fundera ut hur vi skulle säkra allt löst. Vi har flera backar med verktyg och skruv mm stående i båten tex. Fåtöljerna är också än så länge lösa men det ligger glidskenor och väntar på posten så snart är de fast. Fåtöljerna lindades in i täcken och lades i förpiken där de låg tryggt.
Katten blev väldigt undrande på vad vi höll på med och jamade ängsligt mest hela tiden.
När alla tampar var trädda och kollade åkte vi först till mastkranen för att spänna de två vantskruvarna som sitter på vantet mellan första och andra spridarna.
Sedan var det dags och utan problem fick vi både ut och in alla två segel. Båten är verkligen underbar att segla, svarar direkt på trim men är ändå inte svår att segla.
Vi hittade genast våra favoritpositioner på tvärsen på de aktre kistbänkslocken där man sitter väldigt bra och har fin överblick. Det var slör och kryss i dag och maxfarten i den lätta vinden blev 6 knop.
Nu kan man säga att vi byggt en segelbåt färdigt. Det som är kvar är ju mer för komfort och säkerhet men inget livsnödvändigt för att komma ut på sjön. Nu blir det nog inga mer turer innan semestern eftersom vi kommer att vara fullt upptagna med detta "onödiga" men ack-så-bra-att-ha saker
Ser ut att bli seglings-semester i år alltså :)))))

3 kommentarer:

Thallatha sa...

Grattis.

Var själv ute en sväng i kväll. Slör till Hållö, kvällsmat intill fyren och motor större delen av sträckan hem i den mojnande vinden.

Anonym sa...

Grattis!
Härligt att se hur långt ni kommit sen jag sista var inne och tittade. Har en del att läsa ikapp ser jag, men så blir det när man är bortkopplad från nätet.
Vi är fastknutna i Irland nu, så nästan hemma igen :)
Lycka till med sluttampen innan semestern nu!

CoM sa...

Tack!
Har följt Olivia på resan och ni verkar ha haft det bra. Lycka till med sista sträckan hem.
Hållö går inte heller av för hackor:)
Cia