måndag 4 juli 2011

Mycket pyssel är det!



Inte kom vi ut på någon provsegling i helgen. Det blåste alldeles för mycket för att kolla om vi trätt allt rätt i rullmast och försegelfurlex. Däremot var de 30 If-båtar som slogs om SM-titeln på vår klubb nöjda med blåsvädret. Särskilt västkustseglarna som inte är så vana vid att fånga vindar på insjöfjärdar.







Vi ägnade helgen åt att montera in kylkompressorn, montera på solceller, skruva fast bord mm, mm.
I dag har jag lackat sista (?) lagret lack på den inredning som är inombords. Det som finns kvar är kistbänksinredningen men den får anstå tills i vinter. Har också gjort den sista inpassningen av mahognyskivorna som ligger vid ruffnedgången (på bilden kan man se solcellerna genom vindrutan 3 x 37W blir det). Skulle också skruva en temporär skiva ovanför instrumentpanelen men det går inte för ingen borrmaskin får plats där. Hoppas vi får den beställda listen i rostfritt som panelen ska skruvas i snart. Den permanenta lösningen kan vi limma på plats.
Magnus ägnar sig åt kamin-skorstensmontering. Skorstenen blev 15 cm för kort av någon underlig anledning så vi måste snabbt beställa en tilläggsbit att sätta dit. Kolla på bilderna. Den undre togs i mars 2009 när vi provade om kaminens skulle få plats med en pappatrapp. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess!



I morgon har vi hört att vindarna ska vara lätta och solen ska lysa så då provseglar vi!

Inga kommentarer: