söndag 12 juni 2011

Shit, shit, shit så fel det kan gå!

Vi har ju alla fall och skot dragna under däck i rör av samma material som man lägger golvvärme i. Nu skulle vi i helgen borra upp hål genom glasfibern till rören som sitter fastplastade på en ås vid masten. Trodde att de var symmetrisk placerade men så icke. På ena sidan kom jag helt fel med ett borrhål och på andra sidan med två. Så bara det gjorde att vi blir tvungna att spackla och toppcoata. Sedan hade vi fått små rör i rostfritt som vi trodde skulle sitta i de uppborrade hålen som skydd för slitage så vi slipade upp hålen för att få plats med dom. Magnus försökte sedan få in dom i rören men det var stört omöjligt. Först då börjar vi inse att vi inte alls ska ha rören där utan att man troligtvis ska borra upp lagom stora hål och sedan lägga ett lager topcoat så det blir snyggt bara. Då såg åsarna redan ut som efter ett större slag men musköter och kanoner och vi inser att det kommer att ta dagar att få allt snyggt igen.
Väldigt molokna gick vi ner i båten och letade efter någon bild som kunde visa hur det ska vara och hittade denna lilla komiska video från första dagen vi såg vår båt överhuvud taget den 8 mars 2009.



Vi inser nu att vi kommit väldigt långt, gjort mycket komplicerade saker rätt (och några fel) under vägen och att himlen inte faller ner i våra huvuden för några felborrade håls skull. Det fixar sig nog. Nu vet vi i alla fall vad rören ska vara till :))

Inga kommentarer: