fredag 20 maj 2011

Kölskyddet återkomsten



Magnus håller nu på med spackling av kölskyddet - en mycket kladdig hantering. Det är oerhört segt och trådigt, ungefär som uppvärmt tuggummi och förmodligen består det av epoxi blandat med gummi. En eller ett par gånger till ska det spacklas men det kommer inte bli perfekt i år då det är bättre att spacklet får härda ordentligt innan man slipar. Vi kommer att bottenmåla hur som helst och sedan i höst, eller nästa vår, slipa till det färdighärdade spacklet.
Mitt jobb i dag var lite lackning men framför allt att se till att alla attiraljer för den sista epoxi- och botten-målningen finns på plats. Det blev alltså en tur till Bauhaus. Om väderprognoserna håller målar vi på söndag. Åkte också till matmarknaden för inköp av färdigmat (vi hinner inte laga), dricka och inte minst något gott att ha på kafferasterna.







Sänder också med en bild på luftkanalen till motorn. Den går ut precis i durkplanet i aktre kistbänken. Det gör alla andra slangar som går ut dit från akterkojen också. Här måste vi alltså fundera ut hur vi bäst ska täta mot vätan från alla blöta tampar mm som hamnar i kistbänken. Vill inte ha in fukten under kojen. Kanske räcker det med sikatätning? Vi får se hur vi gör.
Nu en hel helg i båtbyggets tecken. Ingen jour förrän i slutet av juni :)))

Inga kommentarer: