lördag 18 december 2010

Musens dystra död

Nu har vi hittat en död mus i båten - men inte i någon musfälla. Den låg istället lite platt och stelfrusen under en av våra ryggkuddar i soffan.
Vi har nu ett par teorier:
1. den blev rädd när vi kom in i båten en dag och gömde sig bakom en kudde och dog en fasansfull död när någon satte sig på den.
2. en liten lättsammare tanke, den frös helt enkelt ihjäl.
Vi hoppas på det senare och att den dessutom var ensam om att hälsa på ombord.





Förra helgen gick till förberedelse för Magnus 50-årsdag som inföll i tisdags. Den här helgen har vi sådan tur att det bara är -5 grader och alltså möjligt att bygga i båten.






I dag startade Magnus dragningen av 230V-systemet och satte dit två av våra 8 kontakter. Sladden är 2,5 kvmm vilket kan tyckas vara att ta i men på vissa ställen vill vi ha det.
Ett elurtag hamnade i akterhytten och ett på toaletten. Den på toan är vattensäker och med lock.












Jag skottade snö och skruvade pianogångjärn på lådluckorna i förpik och akterhytt. Sedan satte jag mig med datorn och mina forskningsfiler ett tag.

Det är lätt krångligt att bygga enbart inomhus. Man går i vägen för varandra när den enda arbetsytan som finns nu är pentrybänken. Det är inte utan att vi längtar till i vår.














Nästa helg blir det nog inget båtbyggeri då det är julafton, jourdag och sedan fira med släktendag. Vi har inte ledigt i mellandagarna alls. Kanske inte en så stor förlust med tanke på kylan

Inga kommentarer: