söndag 5 december 2010

2:a advent


Det lackar snabbt mot jul fast vädret känns mer februari. Kring -20 grader på nätterna har vi haft men nu är det lite mildare. Allt är i alla fall julkortsvacker och ganska underbart - om man inte bygger båt utomhus. Men som sagt, det får ta den tid det tar.

Vi har denna helg städat i verkstaden för att kunna börja lacka en ny omgång som består av 2 st dörrar, dörrkarmen till duschen och mahognyplattorna som ska ligga vid nedgången. Sedan har jag kvar hyllplan, lister till dessa och grabbräcken till salongen. Det finns mer än detta att lacka längre fram men det måste anpassas i båten först och då vill vi ha väder som gör att man kan såga och slipa utomhus. Wincharna hann aldrig komma på plats innan kylan smällde till.

I dag har vi varit nere och skottat snö och inventerat behovet av 220-kontakter och saker som vi ska ska be Rosättra om att få.
220-kontakterna köper vi på Odelco som har snygga sådana i blank metall. Det bli ett system med 8 kontakter:
+ i akterhytt och förpik en vardera för laddning av mobiler mm.
+ på toan en kontakt för rakapparat/hårtork
+ i pentryt en dubbelkontakt för vattenkokare mm. Om vi bor året runt ev en micro eller
kokplattor.
+ i salongen på babords sida en kontakt för dator.
+ i salongen på styrbords sida en dubbelkontakt för dator/TV mm.

Mellan båtfixet har vi hunnit med julklappsinköp, restaurangbesök och kalas.
I morgon ska vi till Rosättra. Ska komma ihåg att ta med mig kameran då - har glömt den i två helger. Kanske blir det några bilder på Linjett 34 då.

Dagens bild är från vår klubb, Ekolns Segelklubb. Den togs i november. Nu ligger hela Ekoln med is sedan några dagar. Man började åka isjakt i förrgår. Ekoln brukar lägga sig först i mellandagarna som tidigast och inte ens de äldsta på klubben kan komma ihåg att isläggningen någonsin varit så tidig - inte ens på 40-talet.

Det blir nog en vinter att minnas!

Inga kommentarer: