tisdag 8 juni 2010

En dag i en armlös liv

Helt off topic och mest för min egen skull (framtida läsning när denna blogg är en dagbok att återkomma till som den faktiskt var tänkt som i begynnelsen) tänkte jag beskriva en dag i mitt liv som det ter sig just nu.

Vaknar med Magnus på morgonen vid 6-7. Händerna känns som klubbor och 2 alvedon blir första frukost. Sedan gör Magnus te och smörgåsar till mig. Mot 8 börjar händerna mjukna och gör inte så ont. Magnus går till jobbet och jag försöker fördriva dagen vilket är svårt. Har jag tur är jag trött och kan sova bort en del tid. Annars tittar jag på TV, kollar på datorn, läser. En del av dagen går åt till att få i sig mat. Magnus förbereder med att skiva ost åt mig mm.
Vid fint väder är jag nu så bra att jag tar mig ner till båten med buss redan på dagen. Det blir i alla fall ett miljöombyte även om jag inte kan göra något vettigt. Där läser jag eller ta promenader längst stranden.
Vid 18 brukar Magnus komma och då gör han allt det där som jag egentligen skulle ha gjort vilket får mig att känna mig ännu mer hjälplös.
Har jag tur mastar några klantskallar på så jag kan få stå och vara beskäftig på bryggan. Det är väl dagens höjdpunkt.
Under dagen får jag äta smärtstillande 4 gånger och jag anpassar tiden så jag ska var så smärtfri som möjligt till frukost, lunch, middag och sänggång. Det går ganska bra nu. Vill inte gå och lägga mig för tidigt för då vaknar jag och har ont redan vid 4-5 så jag försöker vara uppe länge.

I dag finns ingen mat hemma så jag ska gå till en restaurang som ligger vid Mälaren (3 km) och äta lunch. Det blir en trevlig omväxling. Förhoppningsvis är det mat man inte behöver skära för det kan jag inte ännu.

2 kommentarer:

Robert sa...

Jag lider med dig,men stå ut blir snart bättre

CoM sa...

Tack!
Det har redan blivit bättre. För några veckor sedan var jag för dålig för att ens vara rastlös och gnällig. Om 3 veckor får jag förhoppningsvis belasta fullt och då kan jag börja träna på allvar. Det ska bli skönt.
Cia