söndag 4 april 2010

Påskdagen 2010


Nu börjar inpassningen av pentryt bli klar. Det är en mystisk nivåskillnad vi måste kontrollera annars ser det bra ut. I morgon ska spisen på plats.
Tog ner den i dag och lyckades ramla med den i famnen så nu har vi ytterligare en skada att åtgärda i trät. Börjar bli tillräckligt för en hel vinters nu- och då-arbete.

Magnus har förutom att fixa rutan helt klart satt lister vid septitanken så att den sitter helt säkert och jag har något att skruva mellanväggen i.
I dag har han också satt in en sak som jag har längtat efter i alla båtar jag haft tidigare - däcksavrinningar.
Det finns en på varje sida där däcket är som lägst vid "normallast". Vattnet rinner sedan ner genom en slang innanför bordläggningen och ut vid en genomföring strax ovan vattenlinjen. På det viset har man inga fula smutsränder på friborden och heller inget vatten som ligger och skvimpar på skarndäck. På bilden ser ni delen under däck som slangen ska fästas i. Den sitter i ett skåp på taletten. På babords sidan kommer den in i garderoben i akterhytten.

Hittills har vi haft fint påskväder - sol och inte så kallt. I morgon ska det bli sämre så vi kommer att ägna oss mer åt inombordsarbete. Sätta fast spis tex.

Inga kommentarer: