fredag 23 april 2010

Dan före sjösättningsstart.

I dag var det fullt på varvet med lyllosar som får sjösätta i morgon. Klubben har också traditionen att dan före dan slå på storgrillen och till ett mycket modest pris sälja hamburgare, korv, läsk och sportdryck på bryggan. Vi kunde alltså mätta och nöjda åka hemåt i kvällningen.



Gårdagens tilltänkta systund gick om intet då symaskinen bråkade - som vanligt. Blir väl till att sy för hand till slut. Tycker mycket om att sitta i sittbrunnen och sy till båten så jag är inte jättemissnöjd.

I dag har garderobsdörren kommit på plats liksom stången för galgarna. I morgon ska jag sätta i luckan i dörren (ni förstår när ni får se bilder i morgon) sedan är den helt klar. Gjorde också klart portlighten i duschen och sikade skarven mellan duschmodul och innerliner.

Magnus som kom från jobbet på eftermiddagen hann sätta in båda spygattslangarna och en av de grova (10cm) självlänsslangarna. Nu kan jag alltså skura halva sittbrunnen. I morgon kommer den andra självlänsslangen på plats och sedan är båten faktiskt tät för skurning i alla fall.

1 kommentar:

Ewa Luvö sa...

Vi är också lyllosar och sticker ut på första heglen för säsongen Perfekta vindar och sol på lilla näsan enligt SMHI. Följ oss till Vinga. Passa också på att följa tant Gullan *fniss* http://gullanshusmorstips.blogspot.com

Twittrar ni, förresten i så fall heter jag Ewaluvan

Ha det bra - Luvansseglarblogg!!