tisdag 16 mars 2010

Mitt i veckan-längtan


Ju närmare veckoslutet vi kommer desto säkrare kan man bli på väderprognosen och nu ser faktiskt lördagen ut att bli varm (+6) och solig. Längtar jättemycket och hoppas att fler kryper ur sina iden och kravlar sig ner till varvet så man får riktig vårkänsla.

I går köpte vi mer ventilationsrör och en dusch. Det blev en sk pinndusch från Bauhaus. Vi provar om den är ok, billig var den i alla fall.

Vi har fått vår plotter nu - levererad till dörren 7 dagar efter beställningen - superenkelt och 30% billigare än i Sverige. Vi köpte den från Redcar Electronics marine, kan verkligen rekommendera dom http://www.electronics-marine.co.uk/index.asp

Tre arbetsdagar kvar innan vi kan ägna två hela dagar åt båten!

6 kommentarer:

Hampus & Lotta sa...

Vi ska få nästan 10 grader till helgen!!!!

Kanske är isen borta vid mastkranen så att vi kan masta av och beställa den nya riggen!?

Har ni planerat sommaren 2010 i Sverige? Lotta undrade när ni tänkte segla iväg, men jag visste inte...

/Hampus

CoM sa...

Hej!
Vi har inte planerat ett dugg annat än att få båten seglingsklar. Har semester tre veckor med start vid midsommar och får vi några veckor där skulle jag gärna segla söderut då vi ju seglar mycket i Roslagen och Åland eftersom vi har båtplats på Gräddö.

Men jag blir nöjd bara jag får känna båten gunga och ta ett morgondopp från badbryggan. Det spelar ingen som helst roll var i världen det sker

Hampus & Lotta sa...

Hur tror du det kommer kännas att få provsegla och bo ombord efter så lång tid? :)

CoM sa...

Det kommer bli jättekul men kännas väldigt hemma - inte nytt alls faktiskt.
Vi känner henne så väl, från köl till masttopp, redan nu och kommer säkert sova ombord ett bra tag innan sjösättningen då kojerna i båten är mycket bekvämare än bädden i vår varvs-husvagn. Matlagning och toabesök kommer dock ske i husvagn och bajamaja - någon måtta får det vara :)

Hampus & Lotta sa...

Har ni provseglat en lika dan innan?

/Hampus

CoM sa...

Provseglingen kommer här i repris. Gjordes i juni 2008 och utföll till belåtelse!