söndag 7 mars 2010

Ett års arbete till ända

Denna helg för ett år sedan åkte vi till Rosättra för att starta arbetet på Adastra. Kommer ihåg hur söndervärkta knän jag hade efter allt kravlande på däcket för att få dit skylightar, skenor, fönster, ventiler, mantågsstöttor, pollare, mm, mm.
Då var det kul att få komma igång med arbetet men jag hade helst fått göra snickerier då.
Nu är jag oerhört tacksam för att vi faktiskt har det mesta på däck klart.

I lördags var vi på båtmässan och bestämde oss slutligen för en plotter-sort och storlek. Det blev en Lowrance HDS 10m som tillsammans med 2 st Navionics Gold XL kort inköptes på en engelsk nätbutik för tillsammans 20300:-. Pundet är lågt värderat nu så vi vann 6000:- på affären.
Med dessa kort kommer vi hela "Östersjön" runt med alla länder som gränsar till innanhavet, inklusive deras större sjöar. Vi kommer ner till Nordsjön till Holland - hela Danmark, upp mot södra Norge och hela väst och sydkusten runt Sverige.

http://www.electronics-marine.co.uk/product.asp?catid=15&productid=1029


På morgonen i dag limmade vi fast armstöden till en av fåtöljerna och lackade innan vi åkte ner till varvet. Det var -13 på morgonen men blev sedan sköna -2.
I båten provade Magnus ut stöden till vattentanken i fören och de passade perfekt. Snart kan jag få sätta in lådorna i hurtsen vilket jag längtat efter.
Jag gjorde en mellanvägg i en bänk och limmade lite smått och gott.

Nu längtar vi till nästa helg då det ska vara varmare och vi kan fortsätta i båten. Tills dess mer lackning och limmning av andra fåtöljens armstöd.
Och väntan på att plottern ska dyka upp

2 kommentarer:

Jonatan sa...

Kul att se att ni är i gång med arbetet igen! Ser ut att bli jättefint. Men var det inte så att ni blev av med tjugotusen när ni köpte plottern då? ;)

mvh Jonatan/Pheubus

CoM sa...

Haha, jo man kan ju välja att se det så . Men vi får ju något för de tusenlapparna och slapp lägga 6 tusenlappar till. Kan kanske bli några önskelanternor av den "vinsten" ;)